Domáci chlieb z ovsených vločiek je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú jednoduchý a zdravý recept bez kvasníc. Kombinácia kefíru, ovsených vločiek a korenín vytvára lahodnú chuť a jemnú štruktúru. Pripraviť ho zvládne každý – stačí zmiešať suroviny, vložiť do formy a upiecť. Pridajte semienka, bylinky či orechy podľa chuti a vychutnajte si tento výživný chlieb kedykoľvek počas dňa!
Suroviny
235g hladká múka
235g ovsené vločky
2 čaj.lyžičky soľ
2 čaj.lyžičky sóda bikarbóna
1 čaj.lyžička mletá rasca
0,5l kefír / biely jogurt
Môžeme pridať podľa chuti
ľanové semiačka, sezam, tekvicové jadierka, sušené bylinky (rozmarín), orechy…
Postup
Do misky dáme ako prvé ovsené vločky, ktoré v rukách trochu popučíme. Primiešame všetky ostatné suché ingrediencie.
Posledný pridáme kefír, potom už nemiesime, len toľko, aby sme suroviny spojili.
Vložíme do formy na srnčí chrbát, ktorú predtým vymastíme a vysypeme múkou. Pečieme 60 minút na 190°C.